2024. május 27. - Hella

A portugálokkal sem lesz sétagalopp

Amíg matematikai esélye van a világbajnoki részvétel kiharcolására, küzdeni fog a portugál labdarúgó-válogatott.
2009. szeptember 6. vasárnap 21:00 - HírExtra
Legalábbis ezt állítja szövetségi kapitánya, Carlos Quieroz.A magyarokkal azonos csoportban szereplő együttes szombaton 1-1-es döntetlent játszott Dániában, s legközelebb, szerdán Budapesten lép fel. Ezt követően még otthon is játszik a magyarokkal, illetve a máltaiakkal.

A trénerhez hasonlóan a hazai média is igyekezett belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, s különböző kalkulációkkal elemezte az esélyeket. A portugálok pillanatnyilag 10 ponttal állnak a negyedik helyen a dánok (17), a magyarok (13) és a svédek (12) mögött, így sorsuk már nem csupán a saját eredményeiktől függ.

A Record című lap jegyzetében érzékletesen elemzi a helyzetet: "Elég, ha a portugál válogatott megnyeri három hátralévő mérkőzését, a svéd pedig elveszít egyet. No nem ahhoz, hogy ott legyünk a világbajnokságon, hanem hogy legyen esélyünk kijutni oda..."
A portugálok helyzete már csak azért is nehéz, mert ha minden nekik kedvezően is alakulna a csoportban, akkor sem biztos, hogy a rájátszásban is érdekeltek lennének, a kilenc európai csoportból ugyanis a legrosszabb második nem léphet pályára pótselejtezőn a vb-részvételért.

Beszámolók szerint a portugálok jól játszottak a dánok ellen, nagyon sok tiszta gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki, olyanokat, melyekkel kapcsolatban az egyik vezércikkíró úgy fogalmazott, azokat még ő is gólra váltotta volna.

"Úgy tűnik, a portugál válogatott elfelejtette, hogy a futballnak van egy alapvető jellemzője, amely voltaképpen a játék lényege: nevezetesen azt, hogy a győzelemhez gólt kell szerezni" - összegzett az A Bola.

Cristiano Ronaldo, a válogatott csapatkapitánya a szombati döntetlen után letörten úgy fogalmazott: "Sorsunk már nem tőlünk függ, de megőrizzük a hitünket."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását