2024. május 5. - Györgyi

Lendvaiék kiállnak a melegek mellett

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Magyar Helsinki Bizottságnak címzett levelében biztosította a szervezetet arról: "a baloldal kiáll minden polgártársunk jogáért a félelemmentes, méltóságteljes élethez".
2009. szeptember 5. szombat 17:28 - HírExtra
A párt elnöke annak kapcsán írta meg levelét, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nyílt levélben hívta fel Sólyom László köztársasági elnököt és a parlamenti pártok vezetőit, ítéljék el a meleg méltóság menet elleni "megfélemlítő kezdeményezéseket".

"Meggyőződésünk változatlan" - szögezte le az MSZP elnöke, aki levelében hangsúlyozta: legyen szó bármilyen kisebbségről, bármilyen közösségről, "a baloldal tudja, mi az erkölcsi kötelessége és teszi is azt". Mint írta, az MSZP "abban hisz, hogy a modern és szabad Európában, a modern és szabad európai Magyarországon mindenkinek joga van ahhoz, hogy az lehessen, aki lenni akar: úgy és azzal keresse a boldogulását és a boldogságát, ahogy és akivel neki a szíve szerint való".

"Egy szabad országban a polgárok szabadságát csak a másik polgár joga és szabadsága korlátozhatja: tévhitek, kirekesztő szándékok, politikai hátsó szándékok nem" - szögezte le.
Megjegyezte: bízik abban, hogy az idei felvonulás résztvevőit nem fenyegeti majd semmilyen veszély, "a gyűlölet szavai és tettei ezúttal elmaradnak". A pártelnök bízik "a józan észben" és a rendőrségben, amely egyértelművé tette, hogy minden jogszerű eszközzel kész megvédeni a jogaikat gyakorlókat.

Lendvai Ildikó tájékoztatásul a rendezvényt szervező Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumi elnökének, Steigler Sándornak is megküldte a Magyar Helsinki Bizottsághoz írt levelét. Ebben a levélben úgy fogalmazott: "Ma nem önök vizsgáznak. Ma Magyarország vizsgázik. Vizsgázik jogtiszteletből, demokráciából, egymás iránti tiszteletből, emberségből".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 5. 22:08
similis simili gaudet
pidbull
2009. szeptember 5. 17:32
azok is csak azért állnak ki a melegek mellet mert nem rég ahogy kiderült köztük is vannak buzik ennyit az MSZP ről!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását