2024. május 10. - Ármin, Pálma

Megszelídült a hurrikán

Erejét vesztette szerdára a Jimena hurrikán Mexikó csendes-óceáni partvidékén, a kettesre lefokozott szélvihar észak fele elkerüli a legjelentősebb üdülőkörzetet, és tovább gyengül, ha partot ér.
2009. szeptember 2. szerda 11:11 - HírExtra
Az amerikai hurrikánfigyelő központ ugyanakkor továbbra is hatályban tartja a térségre vonatkozó figyelmeztetését. Tájékoztatása szerint a Jimena a korábbi rendkívül veszélyes négyes fokozatról kettesre "szelídült" ugyan, de benne a szelek sebessége még mindig eléri az óránkénti 175 kilométert. A hurrikán jelenleg 175 kilométerrel dél-délkeletre van Cabo San Lazaro településtől, és észak-északnyugatra tart.

Mexikónak ebben a térségben nincsenek olajipari létesítményei, jelentősebb kávéültetvényei vagy bányái. Cabo San Lazaro kikötőjét mindenesetre lezárták a hatóságok. Los Congrejos településen pedig emberek tucatjait menekítették egy iskolába, ahol sötét volt, mert a vihar alatt megszűnt az áramszolgáltatás.

A Jimena eddig nem okozott nagyobb kárt, és áldozatai sem voltak az egyik legjelentősebb üdülőhely, Los Cabos környékén. Aggódva szóltak a helyi tisztviselők arról, mi lesz, amikor majd partot ér. A területet mindenesetre már hétfőn elhagyta kétezer külföldi turista, többségében amerikai. Az üdülőhelyen mintegy 8-9 ezren tartózkodnak még.

Korában Baja Calfornia Sur tartományban mintegy 29 ezer embernek alakítottak ki menedékhelyet. A kormány szükséghelyzetet hirdetett Los Cabos környékére és a tartomány fővárosára, La Pazra. Iskolák, kikötők és üzletek zártak be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását