2024. május 5. - Györgyi

Nincs döntés Fico-Bajnai találkozó helyszínéről

Nincs még döntés arról, hogy hol találkozik Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-vel szombaton.
2009. augusztus 29. szombat 20:11 - HírExtra
Az MTI a kormányszóvivőt a TASR szlovák hírügynökség jelentésével kapcsolatban kereste meg, miszerint a szlovák és a magyar miniszterelnök "megfelelő előkészítés esetén Budapesten már szeptember első felében" találkozhat egymással. A szlovák hírügynökség a szlovéniai Bledből keltezte jelentését, ahol a hétvégén kezdődik az a nemzetközi fórum, amelyen a két ország külügyminisztere, Balázs Péter és Miroslav Lajcák megbeszélést folytat.

Tartanak a magyar-szlovák kormányfői találkozó előkészületei, a megbeszélés helyszínéről és napirendjéről még nincs döntés, Balázs Péter és Miroslav Lajcák vasárnapi megbeszélésén erről is szó lehet - mondta Szollár Domokos az MTI kérdésére.

A kormányszóvivői iroda pénteken közölte, hogy Bajnai Gordon egyeztetést kezdeményez Robert Fico szlovák miniszterelnökkel a két ország közötti feszültség csökkentéséért. A tájékoztatás szerint a találkozóra - megfelelő előkészületeket követően - még szeptember első felében sor kerülhet.

A munkatalálkozó célja a magyar kezdeményezés szerint, hogy konkrét feszültségcsökkentő lépések történjenek, és a vezetők párbeszéde hozzájáruljon a problémák érdemi megoldásához. Bajnai reményét fejezte ki, hogy a szeptember 1-jén életbe lépő, az európai alapértékekkel ellentétes nyelvtörvény ügyében sikerül jobb belátásra bírni a szlovák felet.

Robert Fico késznek mondta magát arra, hogy bárhol és bármikor találkozzék magyar partnerével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását