2024. május 25. - Orbán

Fico kiállt az antifasiszták mellett

Kiállt az antifasiszta értékek mellett Robert Fico szlovák kormányfő a német befolyás elleni szlovák nemzeti felkelés 65. évfordulóján tartott megemlékezésen szombaton Besztercebányán (Banská Bystrica) - közölte a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) az MTI-vel.
2009. augusztus 29. szombat 19:59 - HírExtra
A tájékoztatás szerint Robert Fico - valamint Ivan Gasparovic államfő és Pavol Paska parlamenti elnök - a besztercebányai múzeum előtt tartott megemlékezést követő szűk körű beszélgetésen "szívélyesen üdvözölték" Hanti Vilmost, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnökét, "és rajta keresztül a magyarországi, még élő antifasiszta ellenállókat".

A budapesti Szlovák Intézetben a közelmúltban nyílt kiállítás a szlovák antifasiszta felkelésről. A kiállításon önálló tabló mutatja be a felkelésben részt vevő magyarországi szereplőket, akik közül a MEASZ tájékoztatása szerint még ketten élnek Budapesten.

Az 1944. augusztus 29-én kirobbant szlovák nemzeti felkelés állami ünnep Szlovákiában. A Besztercebányáról kiindult ellenállás Közép-Európa legnagyobb fasisztaellenes fegyveres felkelése volt; a harcokban magyar partizáncsapatok is részt vettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását