2024. május 5. - Györgyi

Stabilan sikeres a Mol?

A Mol Nyrt. üzemi szinten stabilan nyereséges volt az első két negyedévben, és a menedzsment ezt várja az év hátralévő időszakában is - mondta Molnár József, a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese pénteken az MTI-nek.
2009. augusztus 28. péntek 10:35 - HírExtra
Hozzátette: a Mol, több versenytársával ellentétben, üzemi szinten folyamatosan nyereséges, és ennek megtartására törekszik. A Mol pénteken közzétett gyorsjelentése szerint a csoport a második negyedévben 56 százalékkal, 178,5 milliárd forintra növelte profitját a bázishoz képest. Az üzleti eredmény tavaly a második negyedévben 89,1 milliárd forint volt, míg az idén ugyanebben az időszakban 78,8 milliárd forintot ért el.

Az üzleti eredmény az idén az első negyedévben 67,4 milliárd forint volt, gyakorlatilag ugyanannyi, mint egy évvel korábban.

Molnár József kifejtette: a második negyedéves 179,7 milliárd forintos nettó eredmény elsősorban a forint árfolyamváltozásának köszönhető, hiszen míg az első negyedévben a gyengülése 130 milliárd forint nem realizált pénzügyi vesztséggel járt a Mol számára, addig a második negyedévben az erősödése 110 milliárd forint szintén nem realizált pénzügyi nyereséget hozott. Emlékeztetett arra, hogy míg tavaly december végén egy euró 265 forintba került, addig március végén már 309 forintba, míg az idén június végén 270 forintot ért.

A pénzügyi vezérigazgató-helyettes a kilátásokról elmondta: 2009 a krízis éve, és 2010-ben is csak mérsékelt ütemű, lassú javulásra számítanak. A tapasztalatok alapján úgy vélte, legalább 2-3 évig tart a kilábalási időszak. A Mol az idén a következő két negyedévben 270 forint körüli euró árfolyammal és 70 dollár körüli kőolajárral kalkulál. Mindebből következően a Mol a harmadik és a negyedik negyedévben is pozitív nettó eredménnyel zár a pénzügyi vezérigazgató-helyettes szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását