2024. május 28. - Emil, Csanád

Mi kell a Lokinak?

Manchester, Barca, esetleg Real Madrid? Inter, Lyon, vagy a nem túl erős Besiktas? Vajon milyen ellenfeleket kap a Debrecen a Bajnokok Ligája csoportkörében?
2009. augusztus 27. csütörtök 13:10 - Gedei Szilárd

Sztárcsapat jön, de melyik?

Mit akar a Loki?
Éger László, a DVSC korábbi játékosa: „Ha kívánni lehetne, akkor a Barcelonát mindenképpen szeretném ellenfélnek”.
Bodnár László, a Loki válogatott védője: „Ha választani lehetne, akkor a Barcelona vagy a Real Madrid ellen játszanék a legszívesebben”.
Herczeg András, a csapat menedzsere: „Mindegy, mert a Bajnokok Ligájában már mindenki klasszist képvisel, bizonyára minden találkozó nagy élmény lesz a labdarúgóknak”.
Szakály Péter, a csapat középpályása: „Szívesen pályára lépnék a Barcelona, a Manchester United, a Chelsea és a Real Madrid ellen is”.
A maradék huszonnégy csapat közül azonban kivétel nélkül bárkit megkaphatnak Herczeg Andrásék, a sorozat elmúlt tizenkét évének összes győztesével együtt. Variációk tehát szép számmal akadnak – bivalyerős, három sztárcsapatot magában foglaló halálcsoporttól kezdve gyengébb, nem túl színvonalas kvartettbe is könnyen találhatják majd magukat a debrecenik – persze azt sem árt szem előtt tartani, hogy a mezőny papíron leggyengébb alakulataként lehetetlen olyan csoportba kerülniük, melyből reális esélyük lenne a továbbjutásra.

A szurkolók kívánságait figyelembe véve egészen jól mutatna egy következő négyes: Manchester United, Inter, Atlético Madrid, Debrecen, de mondjuk egy Barcelona, Juventus, Marseille, Debrecen, illetve egy Bayern München Real Madrid, Fiorentina összeállítás sem lenne gyenge – sőt a közönségcsalogatást és a várható futball-lázat figyelembe véve anyagilag kifejezetten előnyös lenne a Loki számára.

Persze olyanok is akadnak, akik minél könnyebb kvartettek szeretnének a Lokinak „annál nagyobb az esélyünk a továbbjutásra” felkiáltással. A kalapok leggyengébbnek tűnő együttesei, a spanyol Sevilla, a skót Rangers és a török Besiktas ellen valóban nagyobb sansza lenne a DVSC-nek, mint a sztáralakulatok ellen – ezeknek az ellenfeleknek azonban kétségtelenül kisebb lenne a közönségvonzó ereje.

Real vagy Barca? United vagy Chelsea? Inter vagy Milan? Kiderül ma délután, a pontban 18 órakor kezdődő monacói sorsoláson.

Valami azt súgja, hogy innentől kezdve rosszul nem járhat a Loki…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását