2024. május 6. - Ivett, Frida

Sikeresnek minősítették az elnökválasztást

Sikernek minősítette Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár a csütörtöki afganisztáni választásokat. A szavazó helyiségek bezárása után tett rövid sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy biztonsági szempontból sokkal jobban alakultak a dolgok a választás napján, mint ahogy azt várni lehetett.
2009. augusztus 20. csütörtök 20:00 - HírExtra
Ez - jegyezte meg - nem utolsósorban az afgán biztonsági erőknek köszönhető, amelyek megtettek mindent annak érdekében, hogy a választások lebonyolítása a lehető legbiztonságosabb, a részvevők köre pedig a lehető legkiterjedtebb legyen.

Afganisztánban a NATO által vezetett nemzetközi katonai kontingens, valamint ennek kötelékén kívüli jelentős amerikai erő is igyekszik gondoskodni a biztonságról, és a választások idejére csapaterősítéseket is küldtek.

"Előre tudtuk, hogy Afganisztán ellenségei terrorcselekmények sorozatával igyekeznek eltorlaszolni a választásokhoz vezető utat" - fogalmazott Rasmussen, aki szerint "mindent egybevetve, a választások hatékonyan zajlottak le". "A harminc év óta első afgánok által lebonyolított választáson az afgán nép tanúságot tett arról, hogy demokráciát akar építeni" - jelentette ki a főtitkár. Gratulált az afgánoknak azért a bátorságért, amit a "kihívásokkal teli körülmények közt" mutattak. A választáson részt vevők - mondta - dacolva a megfélemlítéssel, éltek demokratikus jogukkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását