2024. május 4. - Mónika, Flórián

3 milliárd folyt be a krízisalapba

Több mint 3 milliárd forint adomány folyt be a múlt hét közepéig a Krízisalapba, melyből 22 millió forintot magánszemélyek fizettek be.
2009. augusztus 17. hétfő 08:14 - HírExtra
A gazdasági válság hatásainak enyhítésére létrehozott programhoz eddig 75-en csatlakoztak. A legtöbb pénzt (3 544 207 forint) Bajnai Gordon miniszterelnök fizette be, aki a teljes fizetését ide utalja. A miniszterek egyhavi fizetésükkel járultak hozzá az alaphoz, Herczog László, a szociális tárca vezetője például 514 ezer 664 forintot utalt át. A névsorban a szocialista politikusok mellett magánszemélyek is szerepelnek, a legtöbben, összesen 40-en 50 ezer forinttal járultak hozzá a rászorultak megsegítéséhez, a legkisebb felajánlott összeg 5 ezer forint - mutatta be a cikk a szociális minisztérium hétvégén közzétett összesítését.

A kérelmezők 20-50, de legfeljebb 100 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az alapból - emlékeztetett a lap, majd utalt arra is, hogy a program augusztus 1-jén indult, és egyelőre november 30-ig tart. A kormány egymilliárd forinttal indította útjára, ehhez az összeghez várták és várják a felajánlásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását