2024. április 30. - Katalin, Kitti

A megszorításokból bejövő pénzek kifolynak a végkielégítésekre?

A Fidesz szerint minél durvább megszorításokat vezet be az MSZP-s kormány, annál nagyobb összegeket fizetnek ki állami cégek vezetőinek különböző végkielégítés címszó alatt.
2009. augusztus 9. vasárnap 12:28 - HírExtra
Az MSZP jobban tenné a jövőben, hogy ha "szépen visszaszerezné" az állami vezetők több száz millió forintos végkielégítését, és ha azonnali hatállyal befagyasztaná az ilyen címen történő kifizetéseket - mondta Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a Budapesti Közlekedési Vállalatnál az elmúlt időszakban kialakult helyzet hűen mintázza azt a felelőtlenséget, ami az országban zajlik. Egy erős fővárosi önkormányzat, egy erős kormány esetén ez nem fordulhatott volna elő - jegyezte meg; hozzátéve, hogy már rég le kellett volna vonni - és nem csak a BKV-nál - a személyi konzekvenciákat.

Koszorús László szerint a jövő évi költségvetés még durvább megszorításokat fog tartalmazni, mint azt eddig bárki is gondolta volna. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy pénteken bejelentették: jövőre 70 milliárd forintot vesznek el a közösségi közlekedéstől és további 120 milliárdot az önkormányzati szférától.

"Ebből az derül ki, hogy az MSZP-s kormányzat a gazdaság élénkítése és a munkahelyek teremtése helyett a jövőben is csak brutális megszorításokra készül" - vélekedett az ellenzéki politikus.

Koszorús László szerint a közlekedéstől elvett 70 milliárd forintot úgy fogják kigazdálkodni az állami cégek, hogy a jegyek, a bérletek árai drasztikusan meg fognak emelkedni, és várhatóan megszűnnek majd autóbusz-, illetve vasútvonalak. Az önkormányzati szférát érintő 120 milliárdos elvonás is az embereken fog csattanni, hiszen az önkormányzatok ezt a pénzt úgy tudják kigazdálkodni, hogy megvonnak pénzeket az iskoláktól, a szociális intézményektől, a közigazgatásban dolgozóktól - tette hozzá.

Az emberek sanyargatása helyett felelősségteljes kormányzásra lenne szükség - mondta a fideszes képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását