2024. május 14. - Bonifác

A Magosz felmentetné Tátrai Miklóst

A Magosz szövetségi igazgatója felszólította Bajnai Gordon miniszterelnököt: kezdeményezze a köztársasági elnöknél Tátrai Miklós felmentését a vagyongazdálkodási tanácsban betöltött tisztségéből.
2009. augusztus 5. szerda 13:53 - HírExtra
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója az MNV Zrt. volt vezetőjének munkaszerződését ismertetve elmondta, hogy Tátrai Miklós a cégtől bruttó havi 3,5 millió forintban részesült. Az alapbér mellé prémiumként annak 80 százalékát kapta meg, amit április 15-ig kifizettek neki. Emellett évente 700 ezer forintos cafeteria juttatásban, ingyenes gépkocsihasználatban részesült és fizették telefonszámláját is.

Közölte, hogy Tátrai Miklós éves nettó jövedelme több mint 21 millió forint volt, illetve a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjaként havi nettó egymillió forintot kapott. Budai Gyula hozzátette, hogy Tátrai Miklós éves bruttó jövedelmének nyolcvan százaléka - amely prémiumként jár - 33 millió forint, vagyis az MNV Zrt. volt vezetője összesen 67 millió forintot kapott.

"Remekül megkomponálták" Tátrai Miklós szerződését, mert határozott ideig, 2012 decemberéig alkalmazták, ami azt jelenti, hogy arra az időre ki kell fizetni az elmaradt jövedelmeit - mondta, hozzátéve, hogy Tátrai Miklós munkaügyi pert indított az ügyben. Budai Gyula számításai szerint három évre 201 millió forintot fog neki megítélni a bíróság.

A Magosz szövetségi igazgatója annak a véleményének is hangot adott, hogy az MNV Zrt. a megalakulása óta törvénytelenül működik, ennek ellenére vezetői havi több millió forintot vittek haza, illetve évi több tízmillió forintos prémiumban részesültek.

Mindezek alapján az olcsóbb állam, a kevesebb fizetés és mindaz, ami a
Bajnai-kormány részéről ezzel kapcsolatban elhangzik, nem más, mint "ócska szemfényvesztés", mert míg az állami vezetők "súlyos milliókat tesznek zsebre havonta, a pártkádereket csak papíron rúgják ki", az emberektől az utolsó 10-20 ezer forintjaikat veszik el - fogalmazott Budai Gyula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 5. 15:48
Hogy képzelik ezek? Hát nem veszik észre hogy a MNV Zrt, a BKV, a Leisztinger-birodalom (stb, stb), mind-mind az mszp szent tehenei? Szentek és sérthetetlenek, különben ki finanszírozná jövő évi kampányukat?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását