2024. május 25. - Orbán

Partra szállhattak a fertőzöttek

Egészségügyi vizsgálat után az utasok többsége partra szállhatott szombaton a marseille-i kikötőben arról az amerikai óceánjáróról, amelyen több tucatnyi új influenzára utaló esetet mutattak ki.
2009. augusztus 1. szombat 15:35 - HírExtra
Az utasok és a személyzet tagjai közül azonban 146 embert továbbra is a fedélzeten tartanak karanténban - közölték a helyi francia hatóságok. A Voyager of the Seas nevű luxushajó mintegy ötezer embert szállított egyhetesre tervezett földközi-tengeri körúton. Barcelonából futott ki július 26-án, majd Nápolyban kötött ki, és pénteken érkezett meg a francia hatóságok szerint a dél-franciaországi Villefranche kikötőjébe. A francia szervek pénteken azt mondták, hogy a hajón hatvan H1N1-es vírussal megfertőződött személy tartózkodik.

A franciák a spanyol hatóságoktól kapott értesülés alapján állították ezt. Egyelőre ellentmondásos hírek érkeznek arról, hogy valóban a H1N1-es vírus vagy csak közönséges influenza tüneteiről van szó.

A spanyol egészségügyi minisztérium közölte, hogy az egyik utason az új influenza tünetei jelentkeztek miután a hajó elindult Barcelonában, és a vizsgálat pozitívnak bizonyult.

A hajó tulajdonosa, az amerikai-norvég Royal Caribbean társaság azt állította, hogy a személyzet 62 tagját és két utast vizsgáltak meg a rajtuk mutatkozó, az új influenzára utaló tünetek miatt. A vizsgálat azonban mindegyikük esetében negatívnak bizonyult. A hajótársaság szóvivője utalt rá: ezeknek a személyeknek elővigyázatosságból Tamiflu gyógyszert adtak be.

A szóvivő közölte: a Royal Caribbean minden egyes kikötőben egészségügyi nyilatkozatot tesz a szóban forgó hajóról, feltüntetve az "influenzára utaló tüneteket" egyes utasoknál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását