2024. május 14. - Bonifác

Csaknem 12 milliárdos kórházcentrum fejlesztés

Csütörtökön írták alá a helyi orvoscentrumban azt a támogatási szerződést, amellyel a Debreceni Egészség Központ Fejlesztési Projekt keretében 11,8 milliárdos beruházást valósítanak meg.
2009. július 30. csütörtök 16:40 - HírExtra
A fejlesztés 26 hónap alatt készül el a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) 1. számú klinikatelepén. A beruházás során egységes diagnosztikai, központi sürgősségi és intenzív ellátási, valamint felnőtt és gyermek onkohematológia tömb, s egységes belgyógyászati intézet jön létre. Fejlesztik a bőrklinika égési osztályát, megteremtik a fogyatékossággal élő gyerekek fogászati és szájsebészeti ellátását, továbbá az élődonoros vesetranszplantáció lehetőségét - közölte Paragh György, a centrum elnöke.

Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta: 80 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy az ország nyolc vidéki centrumában olyan fejlesztést valósítsanak meg, amely mindenkinek biztosítja a XXI. századi színvonalú betegellátást.

Tájékoztatott arról is, hogy 2013-ig összesen 440 milliárd forint áll rendelkezésre egészségügyi fejlesztésekre. A 2006. évi, az egészségügyi ellátás fejlesztéséről szóló törvény elfogadása óta szisztematikusan zajlik az ágazat fejlesztése.

Szavai szerint a központi és a regionális operatív programok keretében 43 járóbeteg-rendelő jön létre, illetve korszerűsödik, hét kórház helyén pedig új járóbeteg-rendelőt hoznak létre.

Már folyik a társadalmi vitája a következő pályázatnak, amely a súlyponti és a területi kórházak megfelelő szintre fejlesztését teszi majd lehetővé - fűzte hozzá Székely Tamás.
Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára emlékeztetett rá, hogy a debreceni orvocentrumban volt az I. Nemzeti Fejlesztési Terv legnagyobb, 12 milliárdos egészségügyi beruházása is, az azóta megvalósult Auguszta-program.

Kiemelte, hogy a mostani fejlesztés eredményeként a leghátrányosabb régióban javul a leghátrányosabb helyzetű gyerekek, a fogyatékkal élők ellátása.


Köpeczi Bócz Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) irányító hatóságának főigazgatója megjegyezte: a 11,8 milliárd forintos debreceni egészségügyi fejlesztés egész Kelet-Magyarország lakossága számára jelent majd kiemelt színvonalú egészségügyi szolgáltatást.

A debreceni egészségügyi fejlesztésről szóló támogatási szerződést Fésüs László akadémikus, a Debreceni Egyetem rektora és Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda igazgatója írta alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását