2024. május 14. - Bonifác

Bezár a Bajcsy-Zsilinszky Kórház?

Leltár miatt egy hétre leállítaná a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház a műtéti blokkját, ezért az ÁNTSZ arra kérte a budapesti fekvőbeteg-ellátó intézményeket, hogy ez idő alatt vegyék át a sürgősségi eseteket - írta a hétfői Magyar Nemzet.
2009. július 27. hétfő 08:24 - HírExtra
A cikk szerint azonban több kórház is jelezte, nem hajlandó erre, mondván: egy súlyponti intézmény nem zárhat be ilyen indokkal, ráadásul a saját területükön lévő páciensek ellátása is gondot okoz.

A lap ismertetése szerint más budapesti intézményekhez hasonlóan a János-kórház vezetői is levelet kaptak az ÁNTSZ-től, amelyben arról tájékoztatják őket, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház teljes műtéti blokkja egy hétre leáll. Az ÁNTSZ azt kérte, hogy ez idő alatt más intézmények vegyék fel a Bajcsy-Zsilinszky területéről érkező sürgősségi betegeket.
Havas Szófia, a János-kórház orvos-igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta: azonnali tájékoztatást kért a fővárosi önkormányzat egészségügyi ügyosztályától. Onnan levélben azt a választ kapta, hogy műszer- és anyagleltár miatt áll le egy hétre a 4 műtőből és 12 ágyból álló blokk.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház vezetői azzal érvelnek, hogy törvényi kötelezettség leltározniuk. Nevük elhallgatását kérő intézményvezetők a lapnak nyilatkozva felháborítónak nevezték ezt, ezért ők sem akarják fogadni a szóban forgó pácienseket. Mint mondták, leltározni mindenhol szoktak, ám ehhez nem szüntetik be a betegellátást. Volt olyan főigazgató, aki megjegyezte: megfontolja ezt a módszert, mert ezzel vissza lehet fogni a betegforgalmat, s nagy összeget lehet megtakarítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását