2024. május 4. - Mónika, Flórián

Massa: közel egy kilós volt a bajt okozó acélrugó

Mintegy 7-800 g-ot nyom az az acélrugó, amely a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen találta Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját.
2009. július 26. vasárnap 12:00 - HírExtra
A 28 éves versenyzőt súlyos, életveszélyes állapotban szállították a Honvéd Kórház intenzív osztályára, ahol még szombat délután megoperálták.

Egyelőre nem tudni, hogy az alkatrész mitől szakadt le Rubens Barrichello Brawn-Mercedesén a hátsó kerék felfüggesztésének harmadik lengéscsillapítójáról. A fémspirál négy másodpercig pattogott a pályán, mielőtt Massa sisakjának csapódott volna. A dél-amerikai pilóta ekkor mintegy 240 km/órás sebességgel száguldott, majd 190 km/órával vágódott be a gumifalba.

Az első feltételezések szerint a baleset előtt letört a rugót rögzítő csapszeg.

"Nem tudjuk, mitől válhatott le, korábban sosem volt gond ezzel az alkatrésszel" - mondta Ross Brawn csapatfőnök, aki a nemzetközi szövetség engedélyével kicseréltette a rugót másik pilótájának, Jenson Buttonnak a kocsiján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását