2024. május 18. - Erik, Alexandra

Összefoglaló: tudjon meg mindent Massa balesetéről!

Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadó alkatrész.
2009. július 25. szombat 23:19 - HírExtra
A kvalifikációt a spanyol Fernando Alonso (Renault) nyerte, a német Sebastian Vettel (Red Bull) volt a második és csapattársa, az ausztrál Mark Webber a harmadik. Az időmérőt a baleset miatt több mint negyedórás csúszással tudták csak befejezni.

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes Massát a kvalifikáció második részének zárása előtt néhány másodperccel az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt rúgó fejen találta, aminek következtében óriási lendülettel, egyenesen a gumifalnak csapódott.
A dél-amerikai pilótát koponyasérüléssel előbb a pálya orvosi központjába szállították, majd mentőhelikopter vitte el a budapesti Honvéd Kórházba, ahol egyórás előkészítés után megoperálták. Állapota súlyos, életveszélyes, de stabil. Jelenleg altatásban van, lélegeztető gépen. Vasárnap ébresztik az altatásból.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke bejelentette, hogy a Ferrari csak egy autóval vesz részt a futamon, így a 14 órakor rajtoló Magyar Nagydíjon Massa kiesésével 19 pilóta lesz a rajtrácson. Gyaníthatóan ebben az idényben már nem versenyezhet.

Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, eddig 116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és 15-ször rajtolt az élről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását