2024. április 26. - Ervin

Boszorkányégető szabadkőművesek?

Tizennégy szabadkőművest vett őrizetbe a rendőrség 24 órára a Fidzsi-szigeteken, miután a helyiek arra panaszkodtak, hogy boszorkányszertartást gyakorolnak - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.
2009. július 17. péntek 06:39 - HírExtra
Nyolc ausztrál és egy új-zélandi állampolgár is volt az őrizetbe vettek között, akiken még kedden ütött rajta a rendőrség.

A The New Zeland Herald napilap idézett egy rendőrségi forrást, aki elmondta, falubeliek jelentették, hogy furcsaságok folynak náluk egy kunyhóban. Az új-zélandi újság szerint a rendőrség lefoglalta a szabadkőművesek eszközeit, köztük pálcákat, iránytűket és egy koponyát. A csoport ugyan megmutatta engedélyét a találkozó megtartásáról, de azt nem vették figyelembe.

Frank Bainimarama fidzsi-szigeteki kormányfő később elrendelte az őrizetbe vettek szabadon bocsátását, de a vizsgálatok folytatódnak.

A szabadkőművesség világszerte mintegy ötmillió taggal bíró mozgalom, amely a szellem szabadságának egyetemességét vallja és a felvilágosodás hagyományait követi. Tagjai rituális beavatási szertartásokon keresztül ismerhetik meg a szabadkőműves mesterséghez kapcsolódó szimbólumok jelentését.

A csendes-óceáni szigetek katonai rezsimje által bevezetett rendkívüli intézkedések értelmében a helyi rendőrség 48 óráig letartóztatásban tarthat bárkit vádemelés nélkül is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását