2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Babos a felnőttek között is jól kezd

A jövő héten várhatóan a 750. hely körül mutatkozik be a felnőtt női világranglistán Babos Tímea, hasonlóan nívós kezdés pedig még egyetlen magyar női teniszezőnek sem sikerült.
2009. július 16. csütörtök 14:04 - HírExtra
A csütörtöki sajtótájékoztatón a 16 éves tehetség az MTI kérdésére elmondta a bravúros rajt előzményeit is:

"Wimbledon előtt három 10 ezer dolláros versenyen vettem részt Angliában, ezekből egyet megnyertem, kétszer pedig döntős voltam. Így jött össze indulásként ennyi pontom, amire tudtommal még egy magyar lány sem volt képes. A junioroknál egyébként jelenleg harmadik vagyok a ranglistán, de ha sikerülne egy Grand Slam-diadal, akár világelső is lehetnék."

A londoni GS-torna korosztályos versenyében elődöntős, a Roland Garroson pedig párosban finalista Babos 17. születésnapjáig - azaz jövő májusig - a WTA szabályai alapján egy éven belül csak 12 felnőtt viadalon vehet részt, ebből egyet már "elhasznált". Mivel top 10-ben van a junioroknál, három felnőtt tornára szabadkártyát igényelhet.

"Várhatóan elmegyek majd 25, 50 de akár 100 ezres versenyekre is, egyelőre azonban az egyéni és csapat Eb-re koncentrálok, amelyekre Ausztriában, illetve Bulgáriában kerül sor. Májusig szeretnék bekerülni a legjobb 300-ba a felnőtteknél, a következő cél pedig a top 30 lesz majd" - árulta el Babos.

Édesapja és edzője, Babos Csaba hozzátette: jó esély van jövőre a ifjúsági olimpián való részvételre is Szingapúrban, ahová a junior rangsor első 30-40 helyezettje mehet, országonként két-két fiú és lány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását