2024. május 14. - Bonifác

Mégsem mutatják meg a frigyládát

Az etióp ortodox egyház feje cáfolta kedden azokat a híreszteléseket, miszerint bemutatná a világnak a frigyládát, amelyben a Mózes tízparancsolatát tartalmazó kőtáblákat őrzik.
2009. július 1. szerda 07:05 - HírExtra
Abune Paulosz pátriárka szerint az olasz média tévesen közölte, hogy az etióp ortodox egyház a frigyládát egy múzeumban állítja ki az ország északi részén.

"Mélységesen elszomorít, hogy az olasz média helytelenül idézte szavaimat, azt híresztelve, hogy a világ elé tárom a frigyládát" - mondta keddi sajtótájékoztatóján Abune Paulosz, aki mindenkit biztosított arról, hogy az ereklye valóban Etiópiában van.

A frigyládát az etióp ortodox egyház szerint egy aprócska szentélyben őrzik az ország északi részén, s csupán néhány papnak engedélyezik, hogy akárcsak a helyiség közelébe menjen.
A legenda szerint a frigyládát Kr.e. 642 óta rejtegetik Etiópiában.

Az etiópok közül sokan hiszik, hogy I. Menelik, aki a monda szerint Salamon király és Sába királynője nászából született, magával hozta Jeruzsálemből a frigyládát Etiópiába.
Az egyház közleménye szerint a frigyláda egy-egy másolata megtalálható a kelet-afrikai ország több mint 50 ezer ortodox templomában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását