2024. május 25. - Orbán

Bajnai utazik és fel is szólal

Bajnai Gordon részt vesz a Croatia Summit 2009 elnevezésű konferencián július 9-én és 10-én Dubrovnikban, ahol beszédet is mond - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után.
2009. július 8. szerda 18:19 - HírExtra
Budai Bernadett emlékeztetett: negyedik alkalommal rendezik meg ezt a kétnapos tanácskozást. Kiemelte: annak napirendjén az energetikai kérdések, a befektetési lehetőségek is szerepelnek, illetve kiemelt téma lesz a nyugat-balkáni térség euroatlanti integrációja.

Az idei találkozót a horvátok a soros uniós elnökséget adó Svédországgal közösen szervezik, a rendezvény fővédnöke Carl Bildt svéd külügyminiszter lesz - emelte ki a szóvivő.
Mint mondta, a konferencián Bajnai Gordon magyar kormányfő mellett várhatóan több térségbeli állam miniszterelnöke is részt vesz, illetve jelen lesz több tagállam külügyminisztere és Európa-ügyi minisztere is, valamint az Egyesült Államok és az uniós elnökség képviselője.

A horvátországi látogatás során a magyar kormányfő várhatóan megbeszélést folytat az új horvát miniszterelnökkel, Jadranka Kosor asszonnyal, aki a napokban vette át e hivatalt - hangsúlyozta Budai Bernadett, hozzátéve: a horvát kormányfővel tervezett találkozón Magyarország a többször elhalasztott magyar-horvát együttes kormányülés megtartását szorgalmazza majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását