2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Marad a dugó Röszkénél

A csütörtök délutáni ötről ugyan péntek reggelre egyórásra csökkent a várakozás a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán, de a rendőrök ismét növekedésére számítanak.
2009. július 3. péntek 10:07 - HírExtra
Pál János elmondta: a határátkelőhely belépő oldalán is kisebb - 30 percet meghaladó - várakozásra kell számítani.

Azoknak, akik azt tervezték, hogy az M5-ös autópálya határátkelőn lépnek ki az országból Szerbiába, a rendőrség azt javasolja, hogy a várakozások elkerülése végett válasszák a Tompát. Az átkelő az autópálya soltvadkerti vagy kiskunfélegyházi kijáratához érve érhető el, Kiskunhalas irányába haladva. Tompán várakozás-mentesen léphetnek ki Szerbiába, majd Subotica érintésével juthatnak vissza az E-75-ös főútra. Az ajánlott útvonal a tompai határig 75 km, míg a szokásos útvonal az M5-ös autópályán Röszkéig haladva 70 km hosszú - fejtette ki az alezredes.

A magyar és szerb állampolgárok számára emellett a gyorsabb határátkelésre lehetőség a tiszaszigeti közúti határátkelőhely is, amely reggel nyolc és este hat óra között tart nyitva.
Pál János elmondta azt is, hogy a hétvégén hasonló határforgalomra lehet számítani, a várakozás a személyforgalomban ugyancsak elérheti akár a hat órát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

MG
2009. július 3. 10:30
Nem teljesen értem, hogy mi értelme volt ilyen kis kapacitású határátkelőt építeni egy ekkora forgalmú útra? Aki szokott arra járni, az tudja, hogy a sor csak a magyar oldalon áll mind két irányba, a szerb oldalon nincs ekkora várakozás. Miért kell a kilépő oldalon is perceket foglalkozni egy útlevéllel??? Miért nem lehet plussz útlevélkezelőket odaállítani, főleg a hétvége közeledtével?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását