2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gyurcsány lesz a főúr az MSZP-ben?

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök július 4-én veszi át a Táncsics Mihály Alapítvány vezetését - mondta Lamperth Mónika távozó kuratóriumi elnök hétfőn az MTI-nek, miután tájékoztatta a parlamenti frakciót az alapítványban végzett közel egyéves tevékenységéről.
2009. június 29. hétfő 15:14 - HírExtra
A bíróság június 17-én jegyezte be a változást a kuratórium élén, a döntés 15 napon belül lép hatályba - mondta Lamperth Mónika, aki az MSZP elnökhelyettese is.
Lendvai Ildikó április 2-án, az MSZP választmányának ülése után elmondta: Gyurcsány Ferenc munkájára a magyar baloldalnak szüksége van, ezért a volt miniszterelnököt felkérik az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak az elnöklésére.

Lamperth Mónika az alapítvány élén elvégzett 11 hónapos munkájáról azt mondta, elnöki stratégiájának lényege egy tudományos tanács felállítása volt, amely a kutatással, a tudományos munka támogatásával foglalkozik.

Hozzátette: tekintélyes kutatókkal, professzorokkal kezdte meg a tárgyalást a tanács felállításáról, de személyi döntéseket nem javasolt, miután kiderült, hogy vezetőváltás lesz a alapítvány élén.

A távozó kuratóriumi elnök közölte, javaslatot tett egy oktatási és képzési tanács létrehozására is.

Lamperth Mónika elmondta, büszke arra, hogy tavaly novemberben elindították a Táncsics esték sorozatot, amelyen tekintélyes baloldali, liberális értelmiségeikkel fontos témákat vitattak meg. Utalt arra, hogy egyes vélemények szerint az MSZP eltávolodott az értelmiségtől, ez a rendezvénysorozat jó eszköz volt arra, hogy visszahozza őket.

Az MTI birtokába került háttéranyag szerint a Táncsics Mihály Alapítvány éves szinten jelenleg 540 millió forint költségvetési támogatásban részesül, ezen kívül a korábbi évek megtakarításának befektetéséből származó összeg is jelentős, ez 2008. december 31-én 428 millió forint volt.

A dokumentum szerint 2008-ban az alapítvány összbevétele 2008-ban 570 millió forint, összkiadása 616 millió forint volt. A folyó évi bevételek túlköltése elsősorban a Kapcsolat.hu Kft. tőkerendezéséből adódott.

Az alapítvány által működtetett, Kapcsolat portál tevékenysége kiteljesedésének éve volt 2008 - olvasható a dokumentumban. Míg 2008 januárjában háromezer, addig év végére több mint tízezer regisztrált felhasználója volt. A honlapon működik tavaly év májusától Gyurcsány Ferenc blogja is.

A háttéranyag szerint folytatták az együttműködést a különböző civil szervezetekkel, ezek közzé sorolják többek között a Klubhálózat Alapítvány - Klubnextet, Pallas Páholy Egyesületet, a Generáció 2020 Egyesületet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását