2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: kiderül ki a neonáci

Az MSZP szerint hétfőn az Országgyűlésben kiderülhet, ki áll a neonácik és ki áll az áldozatok oldalán - mondta Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten újságíróknak annak kapcsán, hogy a parlament dönt a holokauszttagadással kapcsolatos alkotmánymódosításról.
2009. június 29. hétfő 14:15 - HírExtra
Bárándy Gergely szerint a nap folyamán kiderülhet az, hogy a Fidesz-frakció hajlandó-e nemcsak szavakban, hanem tettekben is elhatárolódni a szélsőjobboldali eszméktől, csoportosulásoktól. A politikus elmondta: az MSZP a végletekig kompromisszumkész volt a javaslattal kapcsolatban, jelezte, hogy kész módosító indítványok befogadására. Hozzátette: a frakció és a kormány is többször egyeztetett a javaslatról a Fidesz képviselőcsoportjával, eredmény nélkül.

Kitért arra, hogy amikor úgy nézett ki, a Répássy Róbert (Fidesz) által benyújtott módosító indítványról meg tudnának egyezni, akkor az ellenzéki képviselő visszavonta javaslatát.
Bárándy Gergely közölte: céljuk továbbra is az, hogy a holokauszttagadás büntethetővé tételével megvédjék az áldozatok emlékét, a túlélők családtagjainak emberi méltóságát.
Aki ma nemet mond erre a javaslatra, további támogatást és biztatást ad a neonáciknak, a szélsőjobboldalnak - vélekedett.

Az MSZP azért nyújtotta be az alkotmánymódosítást, mert a párt álláspontja szerint a gyűlöletkeltés, a gyalázkodás és a holokauszttagadás megfékezéséhez szükség van az alkotmány módosítására, nem elegendő csak a büntető törvénykönyvben tiltani e cselekményt.

Az MTI múlt héten arról írt, hogy várhatóan elbukik az MSZP-nek a holokauszttagadást büntethetővé tévő alkotmánymódosítása, mert a Fidesz nem szavazza meg hétfőn az Országgyűlésben; az ellenzéki párt újabb saját javaslatot nyújtott be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sobrius
2009. június 29. 15:54
A neonáci nagyon csúnya alak, de egy tetves neoliberális, kommunista maga a hányadék.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását