2024. május 6. - Ivett, Frida

Meghökkentő fordulat a Matthäus-ügyben

A több hetes tárgyalássorozat ellenére mégsem lesz a Fehérvár FC labdarúgóklub vezetőedzője Lothar Matthäus.
2009. június 27. szombat 14:25 - HírExtra
Az egyesület tájékoztatása szerint "a felek különböző okokból nem jutottak megállapodásra. A tárgyalások eredménytelenül zárultak, de mindkét fél sok sikert kíván a másiknak a jövőre nézve. A felek a megállapodás meghiúsulásának részleteit üzleti titokként kezelik, így arról nem nyilatkoznak."

A játékosként 150-szeres német válogatott a múlt pénteken járt Székesfehérváron, ahol szóban megállapodott a klubbal, ám ezután visszarepült hazájába, ahol ügyvédeivel tanulmányozta a szerződéstervezetet.

A fehérváriak és a szakember között június 10-én született meg az előzetes szóbeli megállapodás, melynek értelmében a német tréner kettő plusz egy évig irányította volna az együttest. Ezen a héten keddre várták Mattha:ust, azonban Berzi Sándor ügyvezető akkor úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy "inkább szerdára várható" a szakember. Sajtóértesülések szerint Mattha:us a kameruni szövetséggel is tárgyal.

A 48 éves Mattha:us 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar válogatott szakvezetője, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött. A következő állomás - 2006 és 2007 között - az osztrák Red Bull Salzburg volt, amellyel bajnokságot nyert. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál tevékenykedett.

Ha létrejön a megállapodás, Mattha:us pályaedzője Székesfehérváron a korábban Mainzban légióskodó Bódog Tamás lett volna, míg a kapusedzői teendőket Disztl Péter látta volna el.

Az NB I-ben hatodik helyen végzett, Ligakupa-győztes Fehérvárt az elmúlt idényben Varga István irányította, akivel nem hosszabbítottak szerződést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását