2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Készülődik az "aranyflotta"

A négy magyar hajóból három vette sikeresen a szombat délelőtti középfutamot 1000 m-en a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon, s ez azt jelenti, hogy a táv délutáni döntőiben hét egységnek szoríthatnak a szurkolók.
2009. június 27. szombat 12:45 - HírExtra
Elsőként a kenu egyesek olimpiai és világbajnoki címvédőjét, Vajda Attilát szólították a rajthoz. Bíztatónak tűnt, hogy a csütörtöki körülményekhez képest - amikor is negyedik lett az előfutamban - ezúttal jobb feltételek várták, nem esett az eső, és a hullámzás is gyengébb volt, mint két nappal korábban. A Démász-Szeged sportolója ennek megfelelően meg is mutatta igazi tudását, a riválisok rögtön a rajt után már csak a hátát nézhették, és végül magabiztos előnnyel ő érkezett be elsőként a célba, belapátolva magát a fináléba.
Férfi K-1-ben a tavaly ezüstérmes Kucsera Gábornak már nem ment ilyen jól. Bár elég lett volna az első három között végeznie, ez sem sikerült neki: hatodik helyével - csakúgy, mint a június eleji, szegedi Világkupán - csak a B döntőbe került.
"Egyértelműen csalódás a szereplése" - mondta teljesítményéről Storcz Botond szövetségi kapitány.

A férfi kajakpárosoknál a rutinos Kökény Roland idén a fiatal, Eb-újonc Gönczy Gáborral versenyez, s a duó már az előfutamban bizonyította, hogy számolni kell vele, ugyanis remek versenyzéssel második lett. Más kérdés, hogy ez az egyenes ági fináléba jutáshoz nem volt elég, így a magyaroknak szombat délelőtt is vízre kellett szállniuk. A piros-fehér-zöld drukkerek ezt bizonyára nem bánták, ment a kettős rendkívül jól felépített pályával, nagyszerű taktikával és szép evezéssel rukkolt elő, s elsőként áthaladva át a célvonalon simán bejutott a délutáni végjátékba.

A háromszoros ötkarikás bajnok Kammerer Zoltán vezette férfi kajaknégyes - Molnár Péterrel, Boros Attilával és Bozsik Gáborral - jelentősen javított két nappal korábbi produkcióján (akkor ötödik lett), ezúttal nagy csatában megnyerte futamát, így készülhet a döntőre.

Kovács Katalin (K-1), a Szabó Gabriella, Csipes Tamara (K-2) és a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály (C-2) duó már a csütörtöki előfutamból kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé, míg a Tóth Márton, Volein Viktor, Sarudi Pál, Mike Róbert összeállítású kenu négyesnek a kevés nevező miatt csak a fináléban kell vízre szállnia.

A további program:

később:

1000 m-es döntők 12:45 ó (A döntők 13:20-tól)

vasárnap:

500 m-es középfutamok 10 ó
500 m-es döntők 12:25 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását