2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Egy-egy ezüst- és bronz a váltókban

A magyar csapat egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a világversenyen ezúttal debütáló, pénteki 4x200 m-es váltó döntőkben a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon.
2009. június 26. péntek 19:27 - HírExtra
Az új formájú versenyben nem egy irányban követik egymást a tagok a távon, mint az atlétikában, hanem váltáskor a soros ember az ellenkező irányba indul el, mint a beérkező, hasonlóan az úszáshoz. Ez a fajta lebonyolítás lehetővé teszi, hogy a nézők végigkövethessék a versenyt, más kérdés, hogy a staféták második, harmadik és negyedik embereinek már igencsak meg kell küzdeniük az előttük lapátolók keltette hullámokkal.
A Hegyi Zomilla, Kozák Danuta, Paksy Tímea, Janics Natasa összeállítású magyar női kajaknégyes jól alkalmazkodott a körülményekhez, megnyerte előfutamát, majd a négyes döntőben csak milliméterekkel szorult a házigazda németek mögé.
Az olimpiai bajnok Vajda Attila vezette kenus staféta - Bozsik Attilával, Horváth Gáborral és Foltán Lászlóval - az elő-, majd a középfutamban is másodikként ért célba, a négyes fináléban pedig izgalmas hajrá után harmadikként zárt.
A Gyertyános Gergely, Bozsik Gábor, Dombi Rudolf, Kadler Viktor férfi kajakos kvartett a középfutamig jutott, onnan azonban már nem sikerült továbblépnie.

A további program:
szombat:
--------
1000 m-es középfutamok 10 ó
1000 m-es döntők 12:45 ó
vasárnap:
---------
500 m-es középfutamok 10 ó
500 m-es döntők 12:25 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását