2024. május 2. - Zsigmond

Kenyába megy a Pécsi Egyetem

A kenyai Eldoret városában lesz oktatókórháza ősztől a Pécsi Tudományegyetemnek (PTE); a képzést, a gyógyítást és a kutatást szolgáló, első ilyen jellegű magyarországi kezdeményezésről szóló együttműködési szerződést pénteken írták alá a baranyai megyeszékhelyen.
2009. június 26. péntek 20:33 - HírExtra
Az együttműködés a kenyai római katolikus egyház, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a PTE, a kenyai Moi Egyetem és a pécsi önkormányzat együttműködésével valósul meg.

Ternák Gábor, a PTE infektológiai (fertőző betegségekkel foglalkozó) intézetének igazgatója újságíróknak elmondta, a megállapodás előnye, hogy a magyar szakemberek és egyetemi hallgatók olyan betegségek kezelésében, gyógyításában szerezhetnek jártasságot, melyekkel Magyarországon ritkán találkoznak, az Eldoret térségében lakók pedig az eddiginél magasabb színvonalú ellátásban részesülnek. ”Tudomásunk szerint hasonló együttműködési szerződés magyar és afrikai ország egyeteme között még nem létesült, ezért érdeklődés esetén a lehetőséget más hazai felsőoktatási intézmények is igénybe vehetik” - hangsúlyozta a professzor. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat átveszi az egyháznak azt a kórházát, amelyet a Kenya fővárosától, Nairobitól 350 kilométerre fekvő Eldoretben működtetnek. Ott a PTE orvosai, orvostanhallgatói, valamint szociális dolgozók kapnak lehetőséget ősztől a tanulásra, gyakorlásra, kutatásra, külföldi tapasztalatszerzésre. A pécsi önkormányzat is támogatja a kezdeményezést és részt kíván venni az együttműködésben oly módon is, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, miként lehet Eldoret városa és Pécs között további kapcsolatot létesíteni, mely mindkét ország adott régiójának hasznára válna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását