2024. május 12. - Pongrác

Orvvadászt fogtak igazi vadászok

Vadászok értek tetten és tartóztattak fel a Dombóvárhoz közeli Mászlonypusztán egy férfit, aki feltehetően engedély nélkül vadászott - közölte hétfőn az MTI-vel a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.
2009. június 22. hétfő 15:35 - HírExtra
Kitanics Zsuzsanna a még június 16-án történt esetről elmondta: a vadászok meghallották a leadott lövéseket, majd amikor a férfi észrevette őket, hangtompítóval felszerelt fegyverét hátrahagyva menekülni próbált. A rendőrök kiérkezéséig azonban a vadászok feltartóztatták a férfit a gépkocsijánál, ott várakozó társával együtt.

Az eldobott fegyvert a rendőrök lefoglalták és mindkét gyanúsítottat előállították. Az orvvadász a nyomkutatás alapján nem ejtett el és nem sebesített meg vadat - tette hozzá.
Mint a sajtóreferens mondta, a kihallgatást követő házkutatásokon egy fegyverre szerelhető távcső és egy másik fegyver is előkerült, amelyről igazságügyi szakértő dönti majd el, hogy lőfegyvernek minősül-e.

A rendőrség lőfegyverrel való visszaélés gyanújával indított nyomozást. A lőfegyver engedély nélküli tartása 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte Kitanics Zsuzsanna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását