2024. május 3. - Tímea, Irma

Életveszélyes az iskola tornaterme

Hat éve életveszélyes állapotú az általános iskola tornaterme Besenyszögön, a helyi önkormányzat folyamatosan próbál pénzt szerezni pályázaton felújítására, eddig azonban elutasították pályamunkájukat - írta pénteki számában az Új Néplap.
2009. június 19. péntek 09:06 - HírExtra
Balogh Zoltán polgármester a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapnak elmondta: miután kiemelt programja a településnek a tornaterem felújítása, pályázataikat igyekeznek a változó kiírási feltételekhez igazítani, ennek ellenére még nem nyertek.

Az 1950-es években épült sportlétesítményt az ÁNTSZ azért nyilvánította életveszélyesnek, mert az ablakok fém keretei azóta elrohadtak, az esővíz befolyik a terembe. Tervezési hibák miatt szellőztetni nem lehet, a korábban felszerelt ventillátorok nem biztosítanak kellő levegőt, az épületben mállik a vakolat, a parketták mozognak. Az iskola vezetése minden évben jelenti a problémákat az ÁNTSZ-nek, így mindig meg is büntetik az intézményt - olvasható az újságban.

A testnevelés órák színhelyéül azóta az iskolaudvar szolgál. A polgármester az idén is bízik abban, hogy nyernek 400-500 millió forintot felújításra, és a megújult tornaterem közösségi helyszínként is működhetne a faluban - írta az Új Néplap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását