2024. május 25. - Orbán

Modern technológiák a közlekedésben

Hat tényező határozza meg az Európai Unió jövőbeni közlekedéspolitikáját: a népesség elöregedése, a bevándorlás, az unión belüli mozgás, a környezeti kihívások, az energiaforrások rendelkezésre állása, a városiasodás és a globalizáció, állapította meg a témáról szerdán Brüsszelben folytatott eszmecseréjén az Európai Bizottság.
2009. június 17. szerda 16:27 - HírExtra
Szokásos heti ülésén az uniós "kormány" a közlekedés és a mobilitás 2020-ig szóló jövőképét igyekezett meghatározni. Munkadokumentumában a testület úgy foglalt állást, hogy az uniónak a következő években integrált, technológiaalapú, felhasználóbarát közlekedési rendszer kialakítására kell összpontosítania.

Antonio Tajani közlekedéspolitikai biztos sajtótájékoztatóján ezt úgy pontosította, hogy "folytatni kell a különböző közlekedési módok integrációját, másodsorban a közlekedési szolgáltatások és technológiák terén az Európai Uniónak a világ élvonalába kell kerülnie, harmadsorban pedig a jövőben követendő közlekedéspolitika középpontjába a közlekedés felhasználóinak és a közlekedési ágazat alkalmazottainak szükségleteit és jogait kell állítani".

E törekvések megvalósításához Brüsszel a tervek szerint jövőre készít részletes javaslatokat, tette hozzá a biztos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását