2024. május 2. - Zsigmond

F1: Csak egy kisebbség áskálódik?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerint a Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) tagjai közül csak néhányan dolgoznak azon, hogy megakadályozzák a két szervezet közötti megállapodást, amely a sportág jövőjét hivatott megalapozni.
2009. június 15. hétfő 18:41 - HírExtra
"Az FIA meglepődve tapasztalta, hogy a FOTA bizonyos tagjai - akik nem jelentek meg a legutóbbi megbeszélésen - később azt nyilatkozták, hogy semmilyen megállapodás nem született, és a tárgyalással csupán az időt vesztegettük" - áll a nemzetközi szövetség hétfői közleményében.

"Egyértelmű, hogy egy vagy több tag a megegyezést szeretné megakadályozni annak ellenére, hogy ez károkat okozna a Forma-1-ben."

Az FIA a közleményben nem említett neveket, de Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szombaton azt nyilatkozta: a nagy istállók készen állnak arra, hogy megszervezzék saját bajnokságukat, amennyiben ez szükségessé válik. Montezemolo hozzátette: az olasz csapat nem indul el a jövő évi világbajnoki sorozatban, amennyiben az FIA a szabálymódosításokkal kapcsolatban nem veszi figyelembe a Ferrari érdekeit.

Ross Brawn, az egyéni és a konstruktőri pontversenyben jelenleg élen álló Brawn GP tulajdonosa elmondta: a FOTA pénzügyi vezetése hétfőn találkozik a nemzetközi szövetség képviselőivel, hogy újratárgyalja a 2010-re, és a következő évekre tervezett költségcsökkentési intézkedéseket.

A csapatok és az FIA között hónapok óta zajlik a vita, mert a szövetség jövőre be szeretné vezetni az úgynevezett költségvetési sapkát. Ennek lényege, hogy nagyobb technikai és fejlesztési szabadságot kapnak azok az istállók, amelyek elfogadják, hogy egy évben nem költenek többet, mint az FIA által meghatározott 40 millió font.

A múlt pénteken nyilvánosságra hozott 2010-es rajtlistán a jelenlegi tíz csapat mellett három új szerepel, míg öt istálló - a McLaren-Mercedes, a BMW-Sauber, a Renault, a Toyota és a Brawn GP - csak feltételes indulási jogot kapott, ezeket további egyeztetésre kéri az FIA. Esetükben pénteken várható végleges döntés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását