2024. május 5. - Györgyi

Az MDF-et meghívták az új alakuló Ep-frakcióba

Az MDF-et meghívták a brit, a lengyel és a cseh jobboldali képviselők által alakítandó új európai parlamenti frakcióba - mondta Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szerdán, a párt országos választmányi ülése után.
2009. június 10. szerda 23:19 - HírExtra
Hozzátette: az új frakciót a kereszténydemokrata-konzervatív európai néppártival szemben hoznák létre.

A választmány elnöke kiemelte: az MDF-nek komoly stratégiai kérdés az, hogy a Európai Néppárttal maradjon, ahol erős a Fidesz befolyás, vagy az MDF-fel hasonló nézetű új frakcióhoz csatlakozzon.

Az MTI kérdésére közölte: Bokros Lajos, az MDF képviselője ugyan szabad mandátummal rendelkezik, de az MDF országos választmánya dönt arról, hogy melyik frakcióba üljön. Hozzátette: a választmány június 20-án, az országos gyűlés előtt dönthet erről a kérdésről.
Mint mondta, a mostani ülésen a választmány arról döntött, hogy mind a európai néppárti, mind pedig az új konzervatív frakcióval folytasson tárgyalást az MDF.

Bokros Lajos jelezte, hogy az MDF értékrendjét képviselve, a választmány döntése alapján fog az Európai Parlament valamelyik frakciójához csatlakozni - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását