2024. május 5. - Györgyi

A Jobbik nem ül egy padba a magyarellenes pártokkal

A Jobbik olyan frakcióban szeretne politizálni az Európai Parlamentben (EP), amely nemet mond a lisszaboni szerződésre és az abban foglaltakra, olyan képviselőcsoportba azonban semmiképpen nem szeretnének ülni, amelyben nyíltan magyarellenes pártok vannak.
2009. június 10. szerda 18:06 - HírExtra
A politikus megerősítette, hogy az EP-listájuk első három helyéről mandátumot szerzett képviselőt: Morvai Krisztinát, Balczó Zoltánt és Szegedi Csanádot delegálják az Európai Parlamentbe.

Azzal összefüggésben, hogy az EP-ben melyik képviselőcsoportba ülnek, elmondta: a közeljövőben több tárgyalás is zajlik majd arról, sikerül-e frakciót alakítaniuk az EU-szkeptikusoknak, vagy ahogyan Vona Gábor fogalmazott, az "EU-realista" körnek. "Nagy reményekkel tekintünk arra, hogy sikerül egy (...) nemzetek Európájában gondolkodó frakciót létrehozni" - tette hozzá.

Legfontosabb feladatuknak a magyar munkavállalók, a mezőgazdaságból élők, valamint a kis- és középvállalkozások képviseletét tartják, de fontos a Jobbik számára a határon túli magyarok kérdése is - mondta.

A pártelnök szerint a Jobbik EP-választáson elért sikere annak köszönhető, hogy ők voltak az egyedüli párt, amely valóban a magyar emberek érdekeit képviselte.

Az eredmény belpolitikai jelentősége Vona Gábor szerint elsősorban abban áll, hogy megjelent a magyar politikában egy olyan új erő, amely nemcsak a jelenlegi hatalommal, hanem az ellenzékkel szemben is képes új alternatívát megfogalmazni.
Vona Gábor álláspontja szerint könnyen elképzelhető, hogy ősszel az ország egy előre hozott választás elé néz, ezért a Jobbik a maga részéről már most elkezdi a felkészülést az országgyűlési választásra, legyen az akár ősszel, akár jövő tavasszal.

A tájékoztatón Morvai Krisztina, a Jobbik listájának első helyéről az EP-be bejutott képviselő azt kérte: a programjukban megszólított csoportok civil szervezetei keressék meg őt, hogy "együtt harcolhassanak Brüsszelben."

"Nem fogunk úgy politizálni, ahogyan az eddigi politikai elit tette; (...) a mi munkáltatóink a választók" - fogalmazott.

Morvai Krisztina megjegyezte: pénteken lesz ezer napja annak, hogy az emberek "kirajzottak" a Kossuth térre, és köszönetet mondott azoknak, akik azóta is rendszeresen kint vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását