2024. május 5. - Györgyi

Vezérkari főnökből nagykövet

A tervek szerint Havril András volt vezérkari főnök lesz a következő szlovéniai magyar nagykövet, Varga Imre pedig a belgrádi posztra cseréli szarajevói nagyköveti székét.
2009. június 9. kedd 19:51 - HírExtra
Havril András januárban köszönt le a vezérkari posztról, négy évig töltötte be ezt a tisztséget. A leendő ljubljanai nagykövet karrierje a honvédséghez kötődik, 1973 óta dolgozott különböző vezető posztokon.

Varga Imre 2006 óta volt nagykövet Szarajevóban, ezt megelőzően szabadkai főkonzulként dolgozott.

A Fidesz és a KDNP ez elmúlt időszakban tudatosan távol marad a nagykövetekről szóló bizottsági szavazásoktól. Németh Zsolt, a bizottság fideszes elnöke ezt korábban az MTI-nek azzal indokolta, hogy álláspontjuk szerint a kormányzatnak stratégiai nagyköveti pozíciókra történő döntéseket már nem szabadna hoznia, hiszen ezeket a diplomatákat ősszel küldik ki, néhány hónappal a választások előtt. Ezért döntöttek úgy, hogy nem vesznek részt a nagykövetjelöltekről szóló szavazáson - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását