2024. május 14. - Bonifác

A Jobbik partnere az autonómiatörekvéseknek

A Jobbik partner lesz a határon túli magyarok autonómiatörekvéseinek felkarolásában - mondta Morvai Krisztina, a Jobbik listavezetője vasárnap este Budapesten azt követően, hogy a párt 3 mandátumot szerzett az európai parlamenti (EP) választáson.
2009. június 8. hétfő 08:27 - HírExtra
A listavezetőt - ahogyan az előtte beszélő Vona Gábor pártelnököt is - többször szakította félbe taps vagy skandálás.

Morvai Krisztina hangsúlyozta: bár sokat gyalázták őket, de a Jobbik nem sértődött meg, hívja és várja ellenfeleit, hogy közösen valósítsák meg az ország céljait. Szavai szerint partnerek lesznek az "elszakított területeken élő magyar testvéreink" autonómiájának kivívásában, a magyar föld megvédésében, a magyarok véleménynyilvánítási szabadságának és más emberi jogainak védelmében.

"Partnerei leszünk mindazoknak Európában, akik a bukott, velejéig romlott neoliberális rendszer helyére egy igazságosabb gazdaságot és világot szeretnének, akik a magunkfajták érdekeit támogatják, mert mi vagyunk többségben a világon mindenhol" - hangoztatta a politikus. Úgy vélte, ez nem szélsőséges, hanem többségi gondolkodás.

Morvai Krisztina arról beszélt, megvalósult az az álma, hogy Magyarország a magyaroké, és megszületett az új erő. Szerinte azok, akik rájuk szavaztak, esélyt adtak arra, hogy a méltóságukban, szabadságukban és jogaikban megtaposott emberek felemelhessék a fejüket és alakítóivá váljanak saját sorsuknak.

Az Európai Parlamentbe jutott Jobbik-képviselők arra törekszenek majd, hogy élére álljanak az igazságosabb Európáért megvívandó harcnak. "Hiszem, hogy mi magyarok az Európai Unióban is történelmi küldetést kaptunk" - fogalmazott.

A listavezető is megköszönte többeknek a támogatást, köztük a Magyar Gárdának is, hogy rendezvényeik biztonságáról és méltóságáról gondoskodtak. Beszélt arról is, hogy a pártot támogató vállalkozók se fideszesek, se MSZP-sek, se oroszok nem voltak, annak ellenére, hogy ezeket állították róluk.

A sajtótájékoztató végén Vona Gábor "adjon az isten" kezdetű mondatára a részt vevők "szebb jövőt" kiáltással válaszoltak, ami a Magyar Gárda jelmondata.

Ezután együtt elénekelték a magyar és a székely himnuszt. A Budapest Kongresszusi Központban nagyjából éjfélig tartott az ünneplés, és az utolsó ünneplők hajnali fél egy körül hagyták el az épületet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását