2024. május 27. - Hella

Vészjelzést ad ki a meteorológia vasárnapra

Narancs veszélyjelzés kiadása várható heves zivatarok és szélvihar miatt a meteorológus szerint vasárnapra; ez politológusok szerint akár érdemben is befolyásolhatja a részvételt az európai parlamenti választáson.
2009. június 5. péntek 11:22 - HírExtra
Fehér Tamás meteorológus pénteken az MTI-nek elmondta, vasárnap délelőtt még több-kevesebb napsütés várható, ám késő délelőttől nyugaton-délnyugaton már erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. A hőmérséklet 25 és 30 Celsius fok között várható.
A déli órák után a gomolyfelhők a középső és keleti országrészre is átterjednek, és a délutáni óráktól intenzív záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani az ország szinte egész területén.

Mint mondta, bárhol kialakulhat heves zivatar, és néhány helyen nagyobb jégeső és 90 km/órát meghaladó széllökés is lehet. Közölte, várhatóan narancs színű figyelmeztető jelzést adnak majd ki az egész országra.

Korábban több politikus és politológus is a várható eredményt érzékelhetően befolyásoló szempontnak mondta a szavazási részvételt.

Kiszely Zoltán politológus az MTI megkeresésére arról beszélt: az időjárás általában befolyásoló tényező a választásokon, ám nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a rossz idő miatt biztosan többen vagy kevesebben mennek el szavazni.

Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy az időjárás elsősorban a bizonytalan szavazókat befolyásolja; a biztos szavazók "ha esik, ha fúj", mindenképpen elmennek voksolni. A bizonytalanok tehát azok, akiket egy nagyon rossz időjárás eltántoríthat a szavazáson való részvételtől - fűzte hozzá.

A politológus arra is rámutatott, a mostani választáson a "leglényegesebb kérdés" éppen a részvételi arány, ami az öt százalékos bejutási küszöb körüli pártok számára sorsdöntő lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását