2024. május 24. - Eszter, Eliza

Lendvai: Európai Magyarországért

Vasárnap nemcsak pártok, hanem kampánystílusok, politikai gondolkodásmódok, politikai értékek és kultúrák között is választunk - mondta Lendvai Ildikó a párt és a Societas Új Mozgalom kampányrendezvényén Miskolcon pénteken.
2009. június 5. péntek 22:55 - HírExtra
Az MSZP elnöke a miskolci Szinva-teraszon néhány száz ember előtt úgy fogalmazott: az ezek közötti választás talán fontosabb is, mint a pártok közötti választás.

Lendvai Ildikó szerint az ország két úton is elindulhat. Az egyik út az értelmes vitáról szól, a másik úton viszont nem figyelnek arra, hogy mit mond a másik.

El lehet dönteni, hogy melyik út vezet Európába, hogy melyik úton jön ide Európa - jegyezte meg.

"Azt mondom, hogy azon az úton, amelyen nem kiabálunk, ahol vitatkozunk, ahol partnernek tekintjük a másik tábor választóját, és nem ellenségnek" - hangoztatta az MSZP elnöke.

A fiatalokról szólva a szocialista politikus azt mondta: sajnos, de némileg érthetően nem érdekli őket a pártpolitika, ám az, hogy "milyen jövőt kínálnak nekik, kell, hogy érdekelje őket".

Lendvai Ildikó hallgatóságát arra kérte: ne hagyják abba a kampányt, "mert ez a kampány jó értelemben egy európai Magyarországért, a fiatalok és az idősek szabadabb Magyarországáért folyik".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. június 6. 13:27
Nem világos,miről beszél Lendvai,mert az "európai" jelző sokféleképpen értelmezhető.l.Eddig "ázsiai"("afrikai") Magyarország voltunk,most megyünk át európaiba2 2.Tudomásom szerint eddig is Európában voltunk,mert De Gaulle is azt mondta egykor:"Európa az Atlanti-óceántól az Urálig terjed."Ebből következik,hogy "Európa sem jöhet"-ide!Számomra ez az "európai" jelző ebben a szövegkörnyezetben teljesen értelmetlen,nem a z t fedi,amit Lendvai mondani akar,mert Japán például sokkal "európaibb",mint bármelyik közép-európai ország...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását