2024. május 14. - Bonifác

Előjöttek az indulatok a kampány során

Nagyon fontos, hogy aki nem olyan Magyarországot szeretne, amit az indulatok uralnak, hanem olyat, ahol európai politizálás folyik, menjen el szavazni - mondta Göncz Kinga, az MSZP európai parlamenti (EP) listavezetője pénteken Budapesten.
2009. június 5. péntek 14:53 - HírExtra
Véleménye szerint ebben a kampányidőszakban sokfajta indulat jelent meg, indulatokkal pedig mindig lehet mozgósítani az embereket. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: nagyon fontos tét, hogy bekerülnek-e szélsőséges pártok az EP-be.

Göncz Kinga a listavezetők vitáján kifejtette: egészen más legitimációval kerülnek ki a képviselők, ha lesz egy komoly részvétel június 7-én.

A politikus szerint az szolgálja a magyar érdekeket, ha az EP-ben a néppártban, valamint a szocialisták és a liberálisok között is van magyar képviselet.

Kiemelte, hogy az Európai Unió Magyarország mellé állt a válság legnehezebb napjaiban, és - mint fogalmazott - "számunkra az értékalapú védőernyőt az EU jelenti". Göncz Kinga szerint nem lehetett volna munkahelyeket megőrizni, ha csak nemzeti források álltak volna rendelkezésre.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt listavezetőjének felszólalására reagálva közölte: lehet bezárkózni, de beláthatatlan veszélyeket jelentene, ha Magyarország nem lenne EU-tagállam.

A Jobbik "Magyarország a magyaroké!" szlogenjével kapcsolatban - amelyet az Országos Választási Bizottság szerdán alkotmányellenesnek ítélt - Göncz Kinga azt mondta, neki is sok baja van vele. Ki mondja meg, hogy kik a magyarok; kik tekinthetők jó magyarnak és kik nem? - tette fel a kérdéseket a szocialisták listavezetője.

Közölte: ő és az MSZP nem olyan Magyarországot szeretne, amely elkezd kirekeszteni bárkit is. "Nem olyan Magyarországot akarunk, ahol félni kell" - tette hozzá.

Arra a munkáspárti és jobbikos felvetésre, hogy az EU semmi jót nem hozott, illetve tönkretette az országot, Göncz Kinga úgy reagált: bízik abban, hogy az emberek nem a demagógiának és a populizmusnak hisznek majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását