2024. május 12. - Pongrác

Súlyos büntetések az újpesti balhékért

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága jövő kedden foglalkozik a múlt pénteki Újpest FC-FC Fehérvár élvonalbeli mérkőzés után történt rendbontással.
2009. június 4. csütörtök 22:05 - HírExtra
Erről az MLSZ honlapja számolt be.

Az fb csütörtöki ülésén a Győr-Újpest és az Újpest-Diósgyőr bajnoki találkozókon, valamint az Magyar Kupa döntőjének két felvonásán történt szurkolói rendbontások ügyében hozott döntéseket.

A bizottság a Győr-Újpest összecsapáson történt szurkolói rendzavarások miatt a hazai klubot, mint visszaesőt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, az Újpestet - ugyancsak visszaesőként - pedig arra, hogy következő két idegenbeli bajnokiján biztosítson tíz-tíz rendezőt, aki a vendégszektornál közreműködik a rend fenntartásában.
A lila-fehéreknek ezeken a meccseken szövetségi ellenőrt is fogadniuk kell és az eljárás költségei is a klubot terhelik.

A grémium az Újpest-Diósgyőr mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az Újpestet 400 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, valamint a következő hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött rendezze meg. A Diósgyőrre - szintén, mint visszaesőre - 200 ezer forint pénzbüntetést és egy zártkapus meccset rótt ki a bizottság. Az fb a zártkapus mérkőzésre vonatkozó rendelkezést mindkét klub esetében felfüggesztette augusztus 31-ig.

A Győr-Honvéd kupadöntőn történt szurkolói rendzavarások miatt a Győrt 100 ezer forint pénzbüntetést kapott, továbbá következő két hazai MK-mérkőzésén 15 fővel meg kell növelnie a rendezői létszámot. E mérkőzéseken a klubnak szövetségi ellenőrt kell fogadnia és viselni az eljárás költségeit is. A Honvédnak - ugyancsak, mint visszaesőnek - a következő idegenbeli Magyar Kupa-mérkőzésére 15 rendezőt kell biztosítania a vendégszektorhoz, szövetségi ellenőrt is fogadnia kell saját költségén. A visszavágón tapasztalt rendzavarások miatt a Honvédot, mint visszaesőt 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a fegyelmi bizottság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását