2024. április 29. - Péter

Látszólag nincs kisebbségi gond, de mégis

Fejér megyében látszólag nincsenek jelentős kisebbségi problémák, de a felszín alatt sok minden érzékelhető, ezért minél hamarabb foglalkozni kell a gondot okozó ügyekkel - összegezte csütörtöki Fejér megyei látogatásának tapasztalatait Kállai Ernő kisebbségi biztos.
2009. június 4. csütörtök 17:52 - HírExtra
A kisebbségi biztos felkereste az Esélyek Házát, találkozott az Államigazgatási Hivatal vezetőjével, a megyei közgyűlés elnökével és a megyében működő kisebbségi önkormányzatok vezetőivel.

Mint mondta, a megye két részre oszlik: az északi részen a német, a déli részen a roma kisebbségek problémái jelentkeznek. Tapasztalata szerint kisebbségi közösségeken belül is vannak ellentétek, "felszín alatt lappangó" problémák, amelyeket még azelőtt meg kell oldani, mielőtt eszkalálódnának.

Példaként említette, hogy nagy odafigyeléssel kell megoldani a Székesfehérvár környékén megszűnő iskolákból a megyeszékhelyre érkező gyerekek - különösen a roma diákok - elhelyezését az oktatási intézményekben, nehogy szegregált iskolák alakuljanak ki.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az európai parlamenti képviselőknek, amennyiben erősíteni akarják a kisebbségi problémák iránti társadalmi érzékenységet, nagyon komoly, összetett munkát kell végezniük, az unióban és az Európai Parlamentben ugyanis erőteljesen jelentkezik a kisebbségek kérdése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását