2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Győzött a megújuló energia

Mintegy 155 milliárd dollárnyit fektettek világszerte megújuló energiába tavaly, azaz - az ipartörténet során első ízben - többet, mint hagyományosba.
2009. június 3. szerda 19:16 - HírExtra
Az UNEP azt is kiszámította, hogy a szorosan vett fejlesztési és technikai beruházás értéke 117 milliárd dollár volt, a többi része vállalatokba ölt magánbefektetés volt. Összesen 105 milliárd jutott 40 gigawattnyi szél-, nap-, víz-, biomassza és geotermikus energiát hasznosító termelő kapacitás létrehozására, 35 milliárd pedig a külön számolt vízi erőműi beruházásokra.

A jelentésből az is kitűnik, hogy jóllehet a szélenergiába volt a legnagyobb tavaly a globális befektetési (51,8 milliárd dollár), a legnagyobb arányban a nap energiáját hasznosító beruházások nőttek, csaknem 50 százalékkal, elérve a 33,5 milliárd dollárt.

A tavalyi zöldenergia-beruházásokból 49,7 milliárd dollárral Európa, 30 milliárddal az Egyesült Államok vette ki részét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását