2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ha műdugó lesz, szóljanak előre

A szakmai bizottságoktól előzetesen kérjenek véleményt a főpolgármester-helyettesek, mielőtt "az utcára visznek" olyan ötleteket, mint a belvárosi forgalomkorlátozásra kitalált "műdugó"-elképzelés - közölte a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának kedd délutáni határozatát ismertetve Lakos Imre elnök az MTI-vel.
2009. június 2. kedd 21:56 - HírExtra
A szabad demokrata politikus elmondta, hogy az elmúlt hetekben nagy visszhangot kiváltó "műdugó"-ötlet kapcsán tájékoztatást kértek a városvezetéstől. Ikvai Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes kabinetje szerint idő előtt kiszivárogott az elképzelés. Mitus Zsuzsanna (MSZP) javaslatára a testület felhívta Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes figyelmét arra, hogy a jövőben kérjék ki szakmai ügyekben a szakmai bizottságok véleményét.

A gazdasági bizottsághoz hasonlóan a városüzemeltetési bizottság sem kapott érdemi tájékoztatást a két főpolgármester-helyettestől arról, hogy miért menesztették néhány hete a posztjáról Kocsis László Főkert-vezérigazgatót. Lakos Imre közölte, hogy a főpolgármester-helyetteseket képviselő hivatali alosztályvezetőtől semmilyen konkrétumot nem hallottak ez ügyben.

Elutasította a bizottság azt a Hagyó Miklós által a helyszínen előterjesztett javaslatot, hogy éjszakánként külön busz közlekedjen a Citadellán lévő diszkóhoz és étteremhez. Lakos Imre szerint nem indokolt, hogy a környéken élők nyugalmát éjszakai buszközlekedéssel zavarják, még akkor sem, ha valaki mintegy ötmillió forintot fizetne ezért a BKV-nak.

Nem véglegesítette véleményét a bizottság arról az állásfoglalásról, amit a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa fogalmazott meg.

Egy állampolgári beadvány kapcsán - amely a 91 és a 291-es buszjárat környezetterhelésére hívta fel a figyelmet - az ombudsman ismételten kezdeményezte: a bizottság vizsgálja meg, hogy szükség van-e a 291-es járatra, vagy megszüntethető az. Felhívta a bizottság figyelmét arra is, hogy a jövőben vonja be a lakosságot a tömegközlekedést érintő döntések előkészítésébe, különösen az új járatok kialakításába. Lakos Imre közölte, hogy ez ügyben még várják a kerületi egyeztetés eredményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását