2024. május 10. - Ármin, Pálma

A nőknek jó, ha lelkileg kicsit sérült a pasi

Ha egészséges nő szeretne lenni, szedjen fel egy lelkiismeretes férfit, az se baj, ha az illető egy kicsit neurotikus - írja a Health Day. Azonban figyelmeztetnek: ez fordítva már nem igaz.
2009. május 31. vasárnap 12:40 - HírExtra
A lelkiismeretesség jót tesz az egészségnek, még a lelkiismeretes ember partnerének is. Ha egy nő ötven évesnél idősebb partnert szeretne, jótékonyan hat az egészségére, ha lelkiismeretes és talán kicsit neurotikus a kiválasztott férfi - állítja a michigani és az illinois-i egyetem közös kutatása. Azonban figyelmeztetnek, hogy mindez fordítva már nem igaz, egy férfinek nem tesz jót, ha partnere neurotikus is, nem csupán lelkiismeretes.

A kutatók kétezer idősebb párt kértek meg, hogy sorolják be saját lelkiismeretességüket és idegességüket, majd számoljanak be egészségi állapotukról.

A korábbi tanulmányokhoz hasonlóan a mostani is úgy találta, hogy a lelkiismeretes emberek általában jobban vigyáznak magukra, egészségesebb az étrendjük, és elkerülik az egészséget rontó kísértéseket. Ugyanakkor a nagyon ideges emberek túlzottan aggályoskodók és hangulatfüggők lehetnek - ezek a tulajdonságok pedig nem csak az egészségnek ártanak, hanem a kapcsolatnak is.

A lelkiismeretes emberek viszont jobban számon tartják a dolgokat és felelősségteljesebbek, valamint betartják a szabályokat és az ígéreteiket - mondja a kutatás vezetője, Brent Roberts pszichológiaprofesszor.

A tudósok arra jutottak, hogy még ha egy házaspár egyik fele maga lelkiismeretes is, akkor is jó hatással van rá, ha a másik is az. Valamint úgy tűnik, függetlenül tulajdonságainktól, ha az ismerősi körünkben vannak lelkiismeretes emberek, az is jó hatást fejthet ki ránk.
Forrás: InfoRadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását