2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szili: az idősekről gondoskodni kell

Mindannyiunk felelőssége, s egyben kötelessége az idősekről való gondoskodás, akik ezért az országért már nagyon sokat tettek - mondta Szili Katalin (MSZP), az Országgyűlés elnöke szombaton Barcson, a dél-dunántúli regionális nyugdíjas találkozón.
2009. május 30. szombat 14:25 - HírExtra
Egy társadalom kultúrája, fejlettsége abban mutatkozik meg igazán, hogyan becsüli meg a különböző korosztályokat, hogyan becsüli meg a "szépkorúakat" - hangsúlyozta a résztvevőket köszöntve a házelnök.

A magát "a régió szülöttének" valló: barcsi születésű, Pécsett élő és Tolna megyéhez is kötődő politikus a nyugdíjas szervezetek együttműködéséről szólva azt mondta: számára magánemberként és politikusként egyaránt fontos, hogy "mi itt a régióban meg tudjuk mutatni, hogy (...) van egy olyan közösség, amely felelősséggel tartozik egymásért, amely az együttélésben értéket tud felmutatni".

A három dél-dunántúli megye - Baranya, Somogy és Tolna - időseinek nyárköszöntő találkozójára, egyúttal a régió nyugdíjas szervezeteinek legnagyobb kulturális rendezvényére már másodszor invitálták a résztvevőket a Dráva-parti városba, ahol a mintegy 1.500 vendégeket gazdag programmal várták a szervezők.

A színpadra lépő előadók saját megyéjükre jellemző népviseletben, dallal, tánccal mutatkoztak be kortársaiknak. A fellépők között ott volt szomszédos Horvátországból érkezett Kapronca-Krizevci együttes is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását