2024. június 9. - Félix

Orbán színész lenne?

Orbán Viktor péntek este bebizonyította, Magyarországon valóban abszurd politikai színjáték folyik, de ennek ő a főszereplője.
2009. május 30. szombat 09:39 - HírExtra
Lendvai Ildikó szerint abszurd, hogy a Fidesz elnöke a milliomosokkal kötött paktummal vádolja az MSZP-t, miközben éppen az ő pártja köt paktumot a vagyonosokkal a munkavállalók ellen, amikor ellenzi a 30 millió forint feletti vagyonok megadóztatását és a dolgozó emberek személyi jövedelemadójának csökkentését.

Az MSZP elnöke szerint abszurd az is, hogy Orbán Viktor olyan polgármesterek előtt szónokol a vagyonadó ellen, akik városukban, településükben maguk is adót vetnek ki az ingatlanokra, méghozzá nem csak a legértékesebbekre.

Ugyancsak abszurdnak nevezte, hogy "csupa olyan fideszes politikus szónokol a vagyonadó ellen, akinek magának is kellene majd fizetnie" és hogy a Fidesz elnöke a bankok támogatásával vádol, miközben maga is házalt Angela Merkelnél a bankok megsegítéséért.

Lendvai Ildikó szerint az is abszurd, hogy a parlament szétkergetésére, ezzel a parlamenti demokrácia megdöntésére buzdít, miközben az Európai Parlamentbe igyekszik.

Orbán Viktor pénteken, az Önkormányzati Képviselők Fórumán azt mondta, erőt kell felmutatni ahhoz, hogy felerősítve lehessen kimondani, amit az egész ország tud: elég.
A pártelnök azt mondta, azért találkoztak, hogy számot vessenek Magyarország valós helyzetével. Véleménye szerint Magyarországon hét éve mintha díszletek között élnének az emberek.

Úgy fogalmazott: Magyarország köré egy abszurd színház díszleteit építették fel, "amit mi a magunk nyelvén Gyurcsány-Bajnai korszaknak nevezünk." Mint mondta: a miniszterelnök szerepében a színpadon egy színész ül, aki azt mondja, hogy ez fájni fog, miközben mögötte egy kórus azt ismételgeti, nincs remény.

A díszletek azt üzenik, bele kell törődni abba, hogy a gazdaság csak lefelé mehet, miközben a kormányzás szükségszerűen csak a megszorításokról szólhat, az ország nem működhet korrupció nélkül és akik az offshore cégeken keresztül meggazdagodtak, azok kormányoznak. Azt is üzenik, el kell fogadni, hogy azok kormányoznak, akik cégek tucatjait vitték csődbe, "az a természetes, hogy a titokminiszter utánunk nyomoz", hogy a gyilkosságokat nem lehet felderíteni, a bűnözőket nem lehet szigorúan megbüntetni, a kormány a rendőrséget pedig csak a békés tüntetők ellen veti be - mondta.

Világossá kell tenni, hogy ezek ócska vásznakból összefércelt díszletek, a valóság nem ilyen egysíkú, nem ilyen reménytelen. Úgy fogalmazott: "ezt a beteges előadást lehet kifütyülni, sőt lehet szétkergetni a június 7-én soron következő választásokon."
A Gyurcsány-Bajnai korszakról úgy vélekedett, annak résztvevői időnként mintha úgy gondolnának magukra, hogy a jelenlegi kormány csak átmeneti. A pártelnök szerint viszont az ingatlanadó bevezetése nem egy átmeneti kormány intézkedése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását