2024. június 10. - Margit, Gréta

"Nem hinni kell az EU-ban, hanem kihasználni"

Fontos, hogy az emberek ne higgyenek abban, hogy az Európai Unió egy tökéletes rendszer, de abban sem, hogy valami rossz dolog és pusztulást hoz; az uniót nem kell szeretni, hanem élni kell az általa nyújtott lehetőségekkel.
2009. május 23. szombat 07:51 - HírExtra
A kereszténydemokrata EP-képviselő az MTI-nek kifejtette: keresztény szempontból nagyon sok kifogásolható jelenség tapasztalható Európában, és ha a választók azt szeretnék, hogy ezek a dolgok megváltozzanak, részt kell venniük a júniusi választáson. Az embereknek meg kell érezniük, hogy az ország sorsáról nemcsak a budapesti parlamentben, hanem a brüsszeliben is határoznak.

Az Európa Parlamentben a jobboldal erős volt, és úgy tűnik, erős is marad, ez persze ott nem jelent abszolút többséget - mutatott rá Surján László, hozzátéve: ezért nyitott politika kell, valamint egy olyan kritikus tömeg, melynek segítségével az erkölcsi alapú döntéseket meg lehet hozni. A legfontosabb feladat azonban biztonságot nyújtani Európa polgárainak - jegyezte meg.

Az emberek féltik a munkájukat, a pénzüket, bajlódnak az adósságaikkal - az euróövezeteken kívül megnőttek a törlesztőrészletek-, félnek az ellenőrizetlen bevándorlóktól, a terrorizmustól és távlatosan akár a klímaváltozástól is. Az uniónak megvannak az eszközei, hogy ezeket a problémákat mérsékelje - tette hozzá.

Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Járai Zsigmond kifejtette: ma Magyarországon alapvető gazdasági, társadalmi, politikai, pénzügyi és szociális válság van, melyből azonban a Bajnai-csomag csak a pénzügyit próbálja kezelni, s közben a magyar gazdaság versenyképessége hihetetlen mélységbe süllyed. A programban vannak helyes elemek, például a szocialisták jól látják, hogy az adórendszer rossz, és azon változtatni kell - mondta. A kiindulási pont azonban az, hogy egyszerűbb, átláthatóbb és alacsonyabb adókra lenne szükség, az uniós pénzeket pedig munkahelyteremtésre kellene fordítani - tette hozzá Járai Zsigmond.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet politológusa szerint most vihar előtti csend van, ugyanis bár zajlik a kampány, szinte alig észrevehető, s ennél sokkal hevesebb is lehetne. Az MSZP szerinte belátta, hogy nem tudják legyőzni a Fideszt. Így nő annak az esélye, hogy a választások után azt is belátják, hogy elindultak egy lejtőn, és akkor nő az előre hozott választások esélye is - fejtette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását