2024. május 13. - Szervác, Imola

Veszteséges a Vagyonkezelő?

Veszteségesen működik a Debreceni Vagyonkezelő - jelentette ki Varga Zoltán, az MSZP helyi önkormányzati képviselője szerdán sajtótájékoztatón a városban, nehezményezve:
2009. május 27. szerda 16:05 - HírExtra
Varga Zoltán azt mondta: antidemokratikus módon felügyelőbizottságokat szüntetett meg a városvezetés, vagy az általuk e testületekbe jelölt személyeket nem fogadta el. Ezzel szűkülnek azok a demokratikus keretek, amelyekkel a közérdekű adatokba beleláthatnak - mondta, majd hozzátette: nyilvánvalóan a veszteségeket igyekszik így elfedni a városvezetés.

"A város száz százalékos tulajdonában lévő cégeknek Debrecen lakói a tulajdonosai. Debrecenben azonban máshogy működik a demokrácia: itt olyanok kezében van a város vagyona, akiket nem köt képviselői eskü" - fogalmazott a politikus, utalva a vagyonkezelő igazgatóságának tagjaira.

Szathmári Károly, a párt önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón a vagyonkezelő veszteségeiről beszélt: csütörtökön a városi közgyűlés elé két mérlegbeszámoló kerül. Egyik a holdingot irányító vállalatcsoportot, másik a leányvállalatokkal összevont mérleget érinti.

A 217 millió forintos személyi és 75 milliós anyagi jellegű ráfordítással működő holding tőkéje egymilliárd forinttal csökkent és 51 milliós veszteséget mutat 2008-ban. Az összevont mérleg szerint 1,7 milliárdos vagyonvesztés mellett 343 milliós hiány mutatkozik - mondta.

Kiemelte a cégek közül többek között a Debreceni Önkormányzati Lapkiadó Kft.-t, a Debrecen Városi Televíziót és a Debreceni Gyógyfürdő Kft.-t különösen nagy - egyenként mintegy 100-150 millió forint közötti - veszteségük miatt.

"A vagyonkezelő és leányvállalatai működésében nem látjuk a részleteket. A holnapi (csütörtöki) közgyűlés maradt az egyetlen legális fórum, ahol ezekre rákérdezhetünk, és rá is fogunk" - zárta szavait Szathmári Károly.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását