2024. május 12. - Pongrác

Pálfordulás az MSZP-nél?

Az MSZP olyan munkaügyi szabályozást fogadtatott el a parlamenttel május 18-án, amely a kisebb munkaügyi vétségek esetén feloldja a korábbi korlátokat - közölte Halmai Gáborné, az MSZP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. május 26. kedd 19:51 - HírExtra
Ezek szerint azok a munkáltatók, akik nem követtek el jelentősebb munkaügyi vétséget, tehát nem foglalkoztattak például feketemunkásokat, vagy nem szegték meg jelentősen a jogszabályokat, továbbra is lehetőséget kaphatnak arra, hogy pályázhassanak a munkahelymegtartásra vagy a munkahelyek teremtésére kiírt tendereken.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a mostani válság idején ez nagyon fontos dolog, és ezzel is segíteni akarják a munkahelyek megtartását.Halmai Gáborné nagyon fontosnak nevezte a munkaidőkeret rugalmas kezelését, mivel több vállalkozás is arra kényszerült, illetve kényszerülhet, hogy bevezesse a négynapos munkahetet.

A javaslat célja elsősorban az, hogy a munkahelyek megmaradjanak, ami maguknak a vállalkozóknak is érdekük.Nagyon fontos - mondta a politikus az MTI-nek nyilatkozva - hogy a különböző közbeszerzési tendereken a magyar vállalkozások külföldi partnereikkel azonos esélyekkel indulhassanak, amit ez a törvény megteremt.

Halmai Gáborné arról is beszélt, hogy a civil szervezetek számára ez a jogi szabályozás lehetővé teszi azt is, hogy ne zárják ki őket a pályázatból, ha köztartozásuk van, hanem a pályázati időszak utolsó elszámolási etapjában rendezzék tartozásukat.

A képviselő elmondta, hogy az új szabályozás 35-45 ezer vállalkozást érint, valamint 300-400 civil szervezetet. Az általuk alkalmazott munkaerő megtarthatja munkahelyét - ez a rendelkezések legfőbb célkitűzése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását