2024. május 10. - Ármin, Pálma

Mi lesz a gyorsforgalmi úttal?

Bizonytalanná vált a tervezett M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszának a megépítése, mert a szaktárca a kisajátítási költségekből elvont kétmilliárd forintot - közölte az MTI-vel Molnár László szocialista parlamenti képviselő kedden.
2009. május 19. kedd 19:51 - HírExtra
A gyorsforgalmi utak megépítéséről törvény rendelkezik, s ennek értelmében a kérdéses szakaszt meg kell építeni 2013-ig. Ha azonban a kisajátításokra előirányzott 2,5 milliárd forintból elvonnak kétmilliárdot, akkor veszélybe kerül a törvény előírásainak a végrehajtása - mondta.

A képviselő ezért május 26-án tárgyalni akar a szocialista párt országgyűlési képviselői megyei képviselő-csoportjainak vezetőivel, szakpolitikusokkal és a tárva képviselőivel. Mint mondta, azt tudja, hogy az úgynevezett útpénztár 50 milliárd forinttal túlvállalta magát, s ezért hiányzik a pénz a kisajátításokhoz. Szerinte viszont a túlvállalások mögött több olyan egyedi döntés is született, amelyeket nem támogatott törvényi előírás.

Molnár László felhívta figyelmet arra is, hogy még tavaly decemberben kormányhatározat született a koncessziós formában megvalósuló út építésének finanszírozásáról, vagyis a beruházó számára fizetendő éves rendelkezésre állási díj maximális nagyságáról.

A honatya szerint az M44-es számú főútvonal megépítése stratégiai jelentőségű a térség számára, mert a megye jó megközelíthetősége segítheti a gazdasági fellendülést és a vállalkozók versenyképességének növekedését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását