2024. május 13. - Szervác, Imola

Az MDF sürgeti a parkolásügy vizsgálatát

Az MDF arra kéri az MSZP-t és a Fideszt, hogy mielőbb teremtsék meg a parkolási ügyek visszásságait vizsgáló országgyűlési bizottság felállításának feltételeit.
2009. május 19. kedd 12:42 - HírExtra
A képviselő közölte: az Alkotmánybíróság lehetővé tette, hogy két év után felállhasson az MDF kezdeményezte vizsgálóbizottság.

A testület szükségességét azzal indokolta, hogy az elmúlt három évben Budapesten a parkolási társaságok közel 20 milliárd forint bevételre tettek szert, amelyből mindössze 8,91 milliárd forintot juttattak vissza a kerületeknek, és - szavai szerint - a maradék 11 milliárd forint sorsáról semmit nem lehet tudni.

A politikus azt mondta, a bizottság létrehozását különösen indokolja a fővárosi önkormányzatnak az a döntése, amelynek alapján közel 30 százalékkal emelkednek a parkolási díjak. Hozzátette, kíváncsiak, hogy "ez a rengeteg pénz hová lesz", mert nem látják, hogy a közlekedés feltételei kulturáltabbakká váltak volna, vagy hogy parkolóházak épültek volna a fővárosban.

Kérdésre válaszolva elmondta: véleménye szerint a vizsgálóbizottságnak még a nyári szünet előtt meg kell kezdenie a munkáját.

A parlament alkotmányügyi bizottsága hétfőn egyhangúlag támogatta Herényi Károly indítványát a Centrum Parkoló Kft., valamint a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásának tevékenységét és kapcsolatát vizsgáló bizottság felállításáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását